Wat is code 95?

code 95

Het kan zijn dat je er wel eens van hebt gehoord, maar wat is het precies? Als je sommige voertuigen wilt besturen heb je code 95 nodig, als je niet in bezit bent hiervan mag je niet rijden. De code geldt voor de voertuigen waarvoor je het rijbewijs, C1, C, D1, en D. Je kan dus wel een rijbewijs voor het voertuig hebben, maar de code is net zo belangrijk. Deze code laat eigenlijk zien dat jij beschikt over de informatie die er bij het rijden bij komt kijken. Als je rijdt zonder de code in bezit te hebben kan je een boete krijgen van bijna duizend euro, de lessen om de code te halen zijn goedkoper dan de boet zelf.

code 95

Hoe kan je dit halen?

Als je zelf over een rijbewijs C1, C, D1 of D bezit moet je code 95 hebben, maar waar kan je dat halen? De code bestaat uit drie onderdelen, je hebt namelijk theorie, praktijk en ook besloten terrein. Om al deze onderdelen te halen heb je ongeveer vijfendertig uur voor nodig, want dat is het gemiddelde qua nodige uren. Voor alle drie de onderdelen heb je ook een toets, want je moet het wel kunnen toepassen wat je leert. Je hebt ook nog nascholing, maar dat is alleen van toepassing als je het al een keer hebt gehaald.

Waar kan je dit boeken?

Als je code 95 graag wilt hebben moet je deze lessen wel ergens kunnen kopen, want deze lessen zijn natuurlijk niet gratis. Als je online even gaat zoeken hierna kom je al heel veel bedrijven tegen, het vinden van een bedrijf is dus geen enkele moeite. Je kan deze trainingen en lessen erg eenvoudig op een website inplannen, hierna kan je gewoon de cursussen volgen en natuurlijk de code halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *