Soorten ladders,

Ladder

Een platformladder is een ladder in de vorm van een steiger, deze ladder is geschikt om werkzaamheden te doen op niet al te grote hoogte. Aan beide zijden heeft de ladder een klein trapje, in het midden bevindt zich het platform waar je op kunt staan. Het gedeelte aan de zijkant is meestal uit te schuiven, zodat je op verschillende hoogtes kan werken. Heb je een kleine verhoging nodig om je werk te doen, dan is dit het perfecte hulpmiddel.

Ladder

Rechte ladder

De meest gebruikte ladder voor allerlei klussen in en rondom het huis, de rechte ladder. Vaak bestaat de trap uit een of twee delen,  moet je op grotere hoogte werken schuif je eenvoudig het bovenste deel van de ladder uit. Met twee halen kun je de ladder aan een van de sporten haken van het onderste deel, vaak kun je de ladder maar tot een bepaalde hoogte uitschuiven om veilig te werken. Zorg bij het plaatsen van de rechte ladder voor een vlakke en stevige ondergrond.

Vouwladder die je uit kunt schuiven

Deze handige ladder bestaat in de meeste gevallen uit twee of drie delen,  voordeel van deze ladder is dat je deze niet perse tegen een muur moet zetten. Je kunt hem namelijk ook in een A vorm zetten, waardoor je helemaal vrij bent om hem neer te zetten waar je maar wilt. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat de ladder goed vlak staat , zodat je niet omvalt met ladder en al wanneer je aan het werk bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *