Natuurlijke gezichtsverzorging: wat is het en waarom is het beter?

Er zijn meerdere redenen waarom je voor natuurlijke gezichtsverzorging moet kiezen. Het is namelijk niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor je huid. Natuurlijke gezichtsverzorging is vrij van synthetische ingrediënten zoals kunstmatige kleur- en geurstoffen, parabenen, sodium lauryl sulfate (SLS) en minerale oliën. Deze kunnen de huid flink irriteren, mogelijk met een onzuivere huid vol schilfers, bultjes, acne en jeuk als gevolg. Kies je voor natuurlijke verzorgingsproducten, dan is de kans groot dat je huid er beter op reageert.

Deze natuurlijke gezichtsverzorging zijn echte aanraders

Tegenwoordig bestaan er heel veel soorten natuurlijke gezichtsverzorging, maar welke producten zijn de basics en moet je dus eigenlijk altijd hebben? Om te beginnen is het van belang dat je iedere ochtend en avond je huid schoonmaakt met een reinigingslotion of -gel. Door de huid te reinigingen kan het weer ademen en krijgt je huid de kans om zich te herstellen. Ook is het natuurlijk belangrijk om je huid te verzorgen, dus een goede gezichtscrème mag ook niet ontbreken. Welke gezichtscrème je precies nodig hebt, hangt af van je huidtype. Zo zijn er producten die speciaal geschikt zijn voor de droge of juist vette huid.

Andere natuurlijke verzorgingsproducten die je moet proberen

Peelings en gezichtsmaskers zijn andere natuurlijke gezichtsverzorging die absolute aanraders zijn. Een reinigende gezichtsmasker trekt als een magneet bacteriën en ander viezigheid uit de poriën, waardoor de kans op onzuiverheden ook weer minder wordt. Een peeling zorgt ervoor dat je huid zich makkelijker ontdoet van dode huidcellen, dus je huid wordt er minder dof van. Daarna is het wel belangrijk dat je je huid extra goed verzorgt, dus gebruik bijvoorbeeld een herstellende serum om je huid een extra boost te geven. Vergeet tenslotte ook niet om met een natuurlijke SPF te smeren als je de deur uit gaat, want zonneschade is ook funest als je een gezonde, stralende huid wilt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *