Luchtcompressor

Bekijk de compressor die in geen werkplaats mag ontbreken. Pneumatische gereedschap staat bekend als veilig en handig gereedschap, daarom is een goede luchtcompressor in je schuur of werkplaats hebben zo belangrijk. Pneumatiek heeft zich op alle fronten bewezen, en het meest bekende is de luchtsleutel. Bij een pitstop in de Formule 1 draaien ze met een luchtsleutel de wielmoer los om de band met velg te verwisselen. Er is geen stuk gereedschap te bedenken wat sneller werkt dan een luchtsleutel. Maar er is veel meer pneumatisch gereedschap, en lees later in de tekst waarom het veiliger is, naast dat het handig en snel is.

Elektrisch gereedschap heeft nadelen

Aan een compressor komt een luchtslang, en aan het einde van de slang komt het stuk gereedschap. Dit kan van alles zijn, van een luchtsleutel, boormachine, tot een slijptol. Er gaat nooit elektriciteit naar pneumatisch gereedschap, en daardoor kun je het letterlijk onderwater gebruiken. Er zal nooit een stop springen of een aardlekschakelaar naar beneden klikken. Ook zal diegene die met het gereedschap werkt nooit een schok krijgen wat in de bouw met elektrisch gereedschap te vaak het geval is, want dat dubbel geïsoleerde werkt niet in de regen. Hierdoor is het eenvoudig, centraal in de werkplaats een luchtcompressor, en door de werkplaats loopt de luchtslang.

In de agrarische sector zijn ze ver met pneumatiek

In garagebedrijven zijn ze ver met pneumatiek. In de scheepvaart is het meer oliedruk dan luchtdruk, maar dat komt omdat hydraulisch extreem veel kracht kan leveren, maar in de bouw is het nog niet ontdekt. Zelden dat daar een luchtcompressor staat en dat er op de bouwplaats pneumatisch gereedschap is. Waar luchtdruk zeer goed ingezet wordt is in de fruitteelt. Het is mogelijk om een drukvat te vullen met perslucht, en dat drukvat mee te nemen in de boomgaard. Aldaar een luchtslang aan het vat en aan de andere kant een pneumatische snoeischaar die extreem krachtig is. Pneumatisch gereedschap is handig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *