Handschoen voor diverse werkzaamheden

Voordelige latex handschoenen

Voordelige latex handschoenen zijn de meest gebruikte handschoenen, voordeel van deze handschoenen is dat je ze voor veel werkzaamheden kunt gebruiken. In latex handschoenen zit rubber, een natuurlijk materiaal wat een aantal voordelen heeft. Het is erg elastisch en zal niet snel scheuren, het comfort is hoog en ze passen altijd. Verder hoef je niet bang te zijn dat je in aanraking komt met chemicaliën, virussen en bacteriën of chemische stoffen. De handschoenen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, iedereen herkent de blauwe soort wel die je veel in ziekenhuizen tegenkomt wanneer er medische handelingen worden gedaan.

Veel gebruikt in medische sector

In verpleeghuizen en ziekenhuizen wordt er veel gebruikt gebruik gemaakt van voordelige latex handschoenen, simpelweg omdat je ze in de medische sector overal voor kunt gebruiken. Werk je in een vochtige omgeving of met olie dan zijn de handschoenen minder geschikt om te dragen. De witte variant kom je ook veel tegen, deze worden over het algemeen gebruikt voor niet medische werkzaamheden. Bij latex handschoenen heb je ook de keus of je gepoederde handschoenen wilt dragen of juist niet gepoederd. Zijn de handschoenen voorzien van een poederlaagje, dan zijn deze eenvoudiger aan te trekken dan een ongepoederde handschoen. 

Nog sterker dan latex

Maak je altijd gebruik van voordelige latex handschoenen maar merk je dat deze te snel scheuren, dan zijn handschoenen van Nitril misschien beter. Dit materiaal vele malen sterker als latex en kan ook voor andere werkzaamheden worden gebruikt, de handschoenen hebben dezelfde eigenschappen als rubberen handschoenen. Latex is niet bestand tegen oliën en vetten, handschoenen van Nitril kunnen hier wel tegen. Voor het werken met voedsel kun je deze soort handschoenen ook uitstekend gebruiken, met handschoenen van Nitril ben je veel flexibeler dan handschoenen van latex. In de webshop van veiligheidshandschoenen-shop.nl vind je beide soorten handschoenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *