Geen tijd of niet de juiste kennis van WordPress website onderhoud? Besteed het uit!

Wanneer je als ondernemer voornemens bent of was om zelf een website in beheer te nemen, dan bestaat er een grote kans dat je is aangeraden voor een WordPress website te gaan. WordPress staat namelijk als een van de makkelijkst te bedienen content management systemen (CMS) die er bestaan. Ook als je lang niet alle functionaliteiten van dit CMS kent kun je namelijk een goed ogende website met een sterke inhoud uit de grond stampen. Wat echter niet iedereen weet is dat een website van WordPress onderhoud nodig heeft. En het uitvoeren van onderhoud aan websites, dat is toch echt iets waar specialistische technische kennis voor nodig is. Gelukkig zijn er wel externe bedrijven aan wie je dit onderhoud kunt uitbesteden. Lees hieronder wat je van een dergelijke organisatie mag verwachten.

WordPress Onderhoud

Wat mag je zoal verwachten van een onderhoudsbedrijf van WordPress sites?

Van een onderhoudsbedrijf (vaak ook wel helpdesk genoemd) van WordPress webpagina’s mag je onder meer de volgende services verwachten:

  • Zolang je een contract hebt met een dergelijk bedrijf mag je erop rekenen dat zij je direct helpen wanneer er zich een acute storing voordoet. Dit geldt natuurlijk al helemaal als je vermoedt dat je site gehackt is.
  • Je helpdesk behoort je bestaande website van een aantal elementen te voorzien waardoor je site ‘veiliger’ (of moeilijker te hacken) wordt.
  • Er wordt je hulp geboden wat betreft het aanmaken van uitgebreide backups. Zo kun je later altijd terugkeren naar een eerdere versie van je website.
  • Je krijgt kundig advies over welke updates je wel moet installeren en welke update-aanbiedingen je beter links kunt laten liggen. 
  • Je bent altijd welkom om vragen te stellen over bijvoorbeeld het gebruik en de opties van WordPress.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *