Elektronisch, intern transport is de toekomst

Bedrijven zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om bepaalde werkzaamheden efficiënter te laten lopen. Een hogere efficiëntie levert namelijk diverse voordelen op. Zo krijg je bijvoorbeeld meer gedaan in een kortere tijd, kost het je minder geld en is er meer ruimte om door te groeien. Met name wanneer we kijken naar bedrijven met grote magazijnen, loodsen of fabrieken valt er op veel gebieden nog veel winst te behalen. Denk bijvoorbeeld eens aan het intern transporteren van goederen. Dit gebeurt nog veelal handmatig, wat met het oog op efficiëntie niet zo efficiënt is. Een veel betere oplossing zou elektrotransport zijn. Iets wat steeds meer bedrijven adopteren, maar nog lang niet allemaal. Terwijl het voor ieder bedrijf een win-win situatie is.

Wat is elektrotransport?

Elektrotransport is een verzamelnaam voor diverse vormen van intern transport dat gebeurt door middel van elektronische apparaten en/of machines. Denk bijvoorbeeld aan de pompwagen. Een pompwagen is een hulpmiddel om pallets van A naar B te kunnen verplaatsen. Hiervoor kan men, met behulp van het hydraulische systeem, de pallet van de grond tillen en relatief makkelijk verplaatsen. Maar, in het geval van zeer zware goederen, kan dit alsnog een enorme last zijn voor de persoon die hier verantwoordelijk voor is. Elektrotransport brengt hier verandering in. Deze elektrische voertuigen ontlasten de medewerker namelijk volledig in dit, soms, zware werk. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie én kan het ziekteverzuim binnen jouw onderneming ook nog eens verlagen. De kans dat een werknemer een fysieke blessure o.i.d. oploopt wordt hiermee namelijk ook aanzienlijk verkleint.

Verschillende vormen van elektrotransport

Er zijn verschillende vormen van elektrotransport verkrijgbaar bij WEWO Techmotion. Denk bijvoorbeeld aan wagens die perfect geschikt zijn voor het picken van orders, palletwagens die elektrisch omhoog en omlaag gebracht kunnen worden of een bedmover die ziekenhuisbedden zonder enige moeite kan verplaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *