De inrichting van een kinderopvang: waar moet je op letten?

kinderopvang

De inrichting van een kinderopvang is iets heel anders dan het interieur van bijvoorbeeld een woonkamer of zelfs een school. In de kinderopvang zijn heel specifieke behoeften. Jonge kinderen wil je zoveel mogelijk stimuleren in hun ontwikkeling. Je wil natuurlijk ook dat ze veilig zijn. Daarom is die inrichting zo belangrijk. Heb je geen idee hoe je zoiets aan moet pakken? Welke meubels niet mogen ontbreken? Je ontdekt het allemaal hier. 

inrichting kinderopvang

Ga voor lichte kleuren

Een rustige omgeving met veel lichte kleuren zorgt voor rust in de groep en rust in jouw hoofd als kinderopvang leider. Het is namelijk goed voor beide partijen. Wil je ook een rustige en prettige omgeving creëren? Kies dan voor lichte kleuren op de muren of voor het meubilair. Je kunt je ook laten adviseren. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die weten hoe je in de kinderopvang de juiste keuzes maakt op het gebied van inrichting. Er  zijn zelfs interieurstylisten die zich uitsluitend richten op de kinderopvang. Ideaal!

Zorg voor hoekjes

Je terugtrekken: dat willen we allemaal wel eens. Zorg voor hoekjes waar kinderen zich af kunnen zonderen maar toch nog iets te doen hebben. Een stimulerende omgeving voor kinderen heeft meerdere speelhoeken welke je allemaal net iets anders kunt inrichten. Ga bijvoorbeeld voor en interactieve poppenhoek of juist een rustige hoek waar ze kunnen lezen en boeken kunnen bekijken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Ook hierin kun je je laten adviseren door mensen die verstand hebben van kinderopvangen inrichten. De kamers afschermen doe je dan met kamerschermen die speciaal bedoeld zijn voor de kinderopvang. 

Verrijdbaar en goed schoon te maken

Tot slot wil je ervoor zorgen dat alles in de kinderopvang makkelijk is te reinigen. Kinderen hebben wel eens ongelukjes en die kun je makkelijker schoonmaken wanneer er veel plastic en kunststof wordt gebruikt, dan bij een fluwelen bank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *