Balkonhek verplicht voor de veiligheid

Wanneer een huis een balkon heeft dan moet daar, voor de veiligheid, een balkonhek omheen staan. Een hek om een balkon moet voorkomen dat iemand valt. Ga of laat je een hekwerk plaatsen hou dan rekening met de wettelijke eisen die hiervoor zijn bepaald. Een bedrijf gespecialiseerd in het maken en plaatsen van balkonhekken weet precies wat die eisen zijn. Plaats jezelf het hekwerk dan kun je informeren bij het bedrijf waar je het balkonhek aanschaft. We geven hier een overzicht van de belangrijkste eisen:

·         Bij een woning van maximaal 13 meter moet een hek om een balkon minimaal 1 meter hoog zijn en de spijlen mogen dan maximaal 10 centimeter uit elkaar staan

·         Is het gebouw hoger dan 13 meter dan moet het hek minimaal 1,2 meter zijn waarbij de spijlen verder dan 10 cm uit elkaar mogen staan

Het balkon is de blikvanger van je huis

Bij een huis met een balkon is het balkon de blikvanger van je huis. Dan wil je natuurlijk ook een balkonhek plaatsen of laten plaatsen dat past bij de uitstraling van je huis. Balkon hekwerken zijn verkrijgbaar in diverse soorten en kunnen worden gemaakt van verschillende soorten materiaal. Zo kun je kiezen voor een hekwerk van hout, kunststof met glas, ijzer of roestvrij staal. Wil je zeker weten dat het hekwerk van je balkon voldoet aan alle wettelijke eisen en dat het op de juiste manier wordt geplaatst laat dit dan maken en plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf. De professionals van dat bedrijf kunnen je advies geven zodat je ook een hekwerk krijgt dat past bij de uitstraling van jullie huis. Ze zorgen ervoor dat het hekwerk op de juiste manier wordt geplaatst en daar geven ze je ook garantie op.

Heb je een huis met een dakterras of een Frans balkon?

Heb je een huis met een dakterras? Of wil je een dakterras aanleggen? Ook bij een dakterras is het verplicht om daar een hekwerk omheen te (laten) zetten. Hieraan worden dezelfde eisen gesteld als bij een balkonhek. Een huis met openslaande deuren zonder (groot) balkon wordt een Frans balkon genoemd. Wanneer een kamer op de eerste of tweede etage openslaande deuren heeft moeten deze ook worden voorzien van een hekwerk. Ook dit hekwerk moet aan wettelijke veiligheidseisen voldoen. Een Frans balkon is in de meeste gevallen voorzien van een sierhekwerk. Heb je een appartement met een balkonhek en moet dit vervangen worden? Dan kun je ook een hekwerk plaatsen dat voor een deel is gemaakt van speciaal glas zodat je uitzicht wordt vergroot. Door een deel minder of niet doorzichtig te maken kun je een stukje privacy creëren.

Nieuw hekwerk of bestaand balkonhek repareren

Heb je een balkon en wil je daar een hekwerk omheen of staat er een hekwerk omheen en wil je dit vervangen of laten repareren? Laat dit over aan vakmensen zoals de specialisten van Renoparts. Zij kunnen je advies geven over balkon hekwerken en deze maken en plaatsen. Zo weet je ook dat het balkonhek veilig is en precies aan jouw wensen wordt aangepast. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *